Віднедавна приготування цієї страви було внесено до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України. Хоча в кожному регіоні є свої особливості та культура приготування голубців.

З метою збереження та промоції елементу нематеріальної культурної спадщини КЗ «Рівненський центр народної творчості» провів засідання творчої лабораторії «Голубці з млинцями». Подія об’єднала три регіони — Рівненщину, Прикарпаття та Донеччину.

Рівненська сторона презентувала «Рулетики по-радивилівськи», рецепт яких у Радивилівській громаді детально передають від матері до доньки.

Елемент НКС Донеччини «Традиція приготування голубців з картоплею в селі Сонячне Волноваського району серед лемків-переселенців» презентували директорка Донецького обласного навчально-методичного центру культури Наталія Армяновська, методистка відділу образотворчого мистецтва Людмила Савченко та носійка традиції Ірина Крюченко.

Захід супроводжувався виступами дитячого фольклорного колективу «Краплина роси» та театралізованим дійством приготування голубців з млинцями.

Завдяки плідній співпраці регіонів України, Донеччина продовжує популяризувати наші кращі традиції, які становлять основу нематеріальної культурної спадщини, передаючи ці традиції з покоління в покоління.

За матеріалами Донецької ОВА.

 

Хочете першими знати про зміни та оновлення в законодавстві?
Хочете з перших уст дізнаватися про роботу Верховної Ради та окремих депутатів?

Підписуйтеся на

фейсбук-сторінку «Голосу України»,

де ми розміщуємо найактуальнішу офіційну інформацію.